Onderzoek en behandeling

 

In een moderne kliniek wordt veel meer gedaan dan consulten en spreekuren. De laatste tijd heeft onze praktijk veel geïnvesteerd in scholing en apparatuur.

We hebben de beschikking over volledig digitale röntgen, echografie, endoscopie en een laboratorium met natuurlijk een microscoop en bloedanalyse apparatuur. Al vanaf september 2002 worden onze röntgenfoto's digitaal opgeslagen in de computer, vanaf november 2005 komt er helemaal geen film of chemie meer aan te pas en worden de foto's geheel digitaal gemaakt en bewerkt. U krijgt ze zogewenst op een CD-tje mee naar huis!

Ons instrumentarium bestaat uit meerdere operatiesets, een oogheelkunde set, op het gebied van orthopedie kunnen we al aardig wat en we hebben een superdeluxe tandheelkunde unit. Ook dieren van hoge leeftijd kunnen we veilig onder narcose brengen omdat we beschikken over bewakingsapparatuur en zuurstof/isofluraan met beademing.

Voor pathologisch onderzoek kunnen we biopten afnemen en opsturen naar een patholoog, we hebben regelmatig contact met diverse laboratoria waar we nog weer andere onderzoeken aanvragen. Denk dan aan bacteriologisch onderzoek. Ook progesteronbepalingen worden regelmatig door ons aangevraagd om het juiste dektijdstip van een teefje te bepalen.